Australian labradoodle en honden allergie

Er zijn veel mensen met hondenallergie. Dit komt doordat bij deze mensen het afweersysteem tegen die bacteriën niet goed werken. De Australian Labradoodle is onder andere speciaal gefokt voor mensen met een allergie voor honden. Wij kunnen u met 95% zekerheid zeggen dat u geen allergische reactie zult krijgen. Op deze pagina leggen wij u uit waarom.

Wat is hondenallergie?

Allergie voor honden is een inhalatie-allergie. Dit houdt in dat uw lichaam via luchtwegen iets binnen krijgt waar u niet tegen kunt. Bij een mens zonder allergie houdt het afweersysteem deze bacteriën en virussen tegen, bij iemand met allergie is het afweersysteem verstoord. Veel mensen denken dat de allergie komt door de haren; dat is niet het geval. Hondenallergie wordt veroorzaakt door de huidschilfers. De huidschilfers komen vrij op het moment dat een haar de huid verlaat. De huidcellen die hierbij mee gaan, daar bent u allergisch voor. Des te minder snel een hond verhaart des te minder allergieklachten u zult hebben. Allergie voor honden is niet seizoensgebonden.

Allergie brengt onder andere de volgende symptomen met zich mee:

  • jeuk
  • loopneus
  • geïrriteerde ogen
  • niezen
  • benauwdheid
 

Waarom wel een Australian Labradoodle ?

Voornamelijk omdat deze niet verhaart. Omdat ie niet verhaart, verliest ie geen huidschilfers en krijgt u geen allergische reactie. De vacht van de Labradoodle groeit heel lang door waardoor de rui bijna niet te merken is. Alle dekharen van deze rassen hebben een individuele groei waardoor de haren ook op verschillende momenten los zullen laten. De haren van de labradoodle hebben ook allemaal een individuele groei. Daarnaast zorgt de vacht van de Australische Labradoodle ervoor dat het losse haar in de vacht blijft hangen. U zult de hond dus wel 1x per week moeten borstelen om de vacht klitvrij te houden. De kans is aanwezig dat u licht allergisch reageert als u de hond uitborstelt. U kunt dit eenvoudig oplossen door de hond buiten te borstelen, of door iemand anders (al dan niet betaald) de hond te laten borstelen.

Wat u nooit moet doen is u uitgebreid laten likken. Als een Australian Labradoodle u likt is de kans groot dat u wel reageert. Via uw huid krijgt u dan namelijk de stoffen van de hond alsnog binnen. Maar als u deze regel weet, dan valt er prima te leven met een Australian Labradoodle !

Belangrijk !

Als de hypo-allergene eigenschap van de Labradoodle voor u een must is ivm de allergie, koop dan alleen een echte Australian Labradoodle. Een labradoodle is alleen rasecht als de ouders en grootouders ook australian labradoodles zijn. Er zijn ook fokkers actief die labradors en poedels kruisen en die aanbieden als zijnde een labradoodle. Daar is op zich niets mis mee, alleen de kans is erg groot dat deze honden (ze worden F1 of F2 labradoodles genoemd) haren verliezen en dat u dus een allergsche reactie kunt krijgen. Begin er niet aan; er is niets ergers dan na een jaar een hond af te moeten staan omdat u toch te erg allergisch reageert.

Uit de praktijk:

Ton, gastouder van Gina, vertelt:
Als kind had ik astmatische bronchitis, daarom is ons gezin naar een bosrijke omgeving verhuisd. Daar ben ik het overgroeid. Later is het nog teruggekomen, maar heb jarenlang zonder klachten kunnen leven. Daar kwam een einde aan doordat ik in Tsjecho-Slowakije zo'n 20 jaar geleden Q-koorts heb opgelopen. Daarna kwam de bronchitis in hevige mate terug en ben ik ook allergisch geworden voor honden- en kattenharen. We hadden toen een kleine teckel en deze hebben we gelukkig kunnen houden tot haar dood, maar een nieuwe hond durfden we niet meer aan.

Tot we van de Australische labradoodle hoorden dat deze 98 % allergievrij zou zijn. En voor mij is dat bewaarheid. Ik ben niet meer benauwd en we hebben zoveel plezier met Gina! Ik kan het iedereen aanraden.
Ton

 

Tip !

Bezoek altijd eerst de fokker en vraag of u met de honden mag knuffelen. U weet dan snel of u een allergische reactie krijgt of niet. 

 

Garantie

Wij geven u een terugneemgarantie: als u op zeker moment toch allergisch blijkt te reageren dan nemen wij de pup terug en krijgt u uw geld terug of u mag een pup uitkiezen uit een ander nest met wellicht een betere vacht. Uiteraard doen wij er alles aan om dit te voorkomen, niet voor u of voor ons, maar voor de pup. Door ons wat vaker te bezoeken tijdens de kraamtijd kunnen we samen vaststellen of het echt gaat werken of niet.