Wij houden van honden, en van Australian labradoodles in het bijzonder!  Om dit mooie ras verder te ontwikkelen zijn meerdere honden nodig. Helaas is er een grens aan het aantal honden wat wij zelf in ons huis kunnen houden, en ook willen we geen kennels. We willen graag dat de honden waarmee gefokt wordt in eerste plaats gewone gezinshonden zijn. Daarom werken wij met gastgezinnen.

Wat betekent het om gastgezin te zijn ?

Regelmatig zit er in een nest een pup met exceptionele kwaliteiten, qua kleur, qua vacht, qua karakter etc. Met 8 weken weet je echter nog niet of zo'n pup uiteindelijk 100% geschikt zal zijn om opgenomen te worden in het fokprogramma. Een gastgezin krijgt in zo'n geval een pup in bruikleen met een fokker eigendomsvoorbehoud. Dit betekent dat U dan nog niet hoeft te betalen voor de pup.

Zodra de hond 12 maanden oud is ondergaat deze een uitgebreide gezondheidstest en zullen wij definitief beslissen of we haar (gaat altijd om een teefje) gaan toevoegen aan ons fokprogramma. De kosten van deze testen zijn voor onze rekening. Als wij besluiten niet te gaan fokken dan zal de hond gesteriliseerd worden, (op onze kosten) en heeft u een hele mooie australian labradoodle. Op dat moment rekent u alsnog de normale pupprijs met ons af. Afgekeurd voor de fok wil niet zeggen ongezond ! U moet begrijpen dat een fokhond een rapportcijfer 9, 5 of 10 moet scoren. Een rapportcijfer 8 voldoet niet naar onze fokmaatstaven, maar is nog gewoon een prima gezinshond. U krijgt ook net als gewone pupkopers garantie op genetische afwijkingen.

In de meeste gevallen zal een hond wel geschikt zijn en toegevoegd worden aan ons fokprogramma.

U wordt óf gastgezin van een teefje, óf van een reutje, u mag aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.


Als het om een teefje gaat:
Een teefje zal maximaal 4x in haar leven bij ons terugkomen (meestal om de 14 maanden) om te bevallen. Dit is meestal een week voor de geplande bevalling, tot 7 weken daarna. Tijdens die periode bent u van harte welkom om ons te bezoeken en de kraamtijd van dichtbij te volgen. Voor de dekking wordt ze 's morgens opgehaald, en weer dezelfde dag teruggebracht.Om ervoor te zorgen dat de hond zich bij ons thuis ook thuisvoelt mag u haar altijd bij ons brengen als u een oppas nodig heeft tijdens bv. vakanties e.d. Na een aantal nestjes (maximaal 4, afhankelijk of ze het leuk vond en goed heeft gedaan) wordt de  fokcarriere beëindigd. Ze wordt dan gecastreerd, en het eigendom wordt naar u overgedragen, en zal ze de rest van haar leven als gezinshond verder met uw gezin doorbrengen. U hoeft de hond niet af te rekenen, als blijk van waardering voor uw bijdrage aan ons fokprogramma.

 

Als het om een reutje gaat:
Deze zal telkens 1 dagdeel afwezig zijn, alleen als ie een date heeft wordt ie opgehaald en (tevreden...) teruggebracht, dit een aantal keren per jaar. Verder hoeft u uw hondniet te missen. De fokcarriere wordt pas beëindigd als de reu niet meer presteert danwel er geen plezier meer aan beleeft. Het is overigens niet zo dat een dekreu zich dominanter of anders gedraagt dan een normale reu. Wij hebben meerdere dekreuen en deze gedragen zich niet anders dan een normale huishond.

 

Veel fokkers in Australië en USA werken al op deze wijze. Het voordeel is voor alle 3 de partijen groot:

- het gastgezin krijgt voorrang op de wachtlijst, de allerbeste en mooiste pup, en kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het ras de australian labradoodle.
- de fokker kan in een later stadium beslissen of de hond alle fokkwaliteiten in zich heeft. Op deze manier wordt de kwaliteit van het fokbestand, en daarmee ook de kwaliteit van de toekomstige generaties, enorm verhoogd.
- en als laatste de belangrijkste: de hond groeit op als gewone gezinshond en voldoet aan haar natuurlijke drang om jongen te krijgen.

Kosten

De normale kosten van de hond (voer, mand, riem, inentingen etc) zijn voor rekening van het gastgezin. Alle fokgerelateerde kosten inclusief kosten van sterilisatie na afloop, zijn voor rekening van Happy Doodles.

Als gastgezin voldoet u op zijn minst aan de volgende voorwaarden:


- De hond is slechts incidenteel alleen.(dus liever niet structureel een aantal dagdelen alleen)
- U heeft de tijd om dagelijks een uur te gaan wandelen met de hond.
- U bent bereid een puppy- en cursus elementaire gehoorzaamheid volgen.
- U bent woonachtig op maximaal 30 minuten rijden vanaf Eindhoven.

 

Als u hieraan voldoet, en het lijkt u leuk, dan komen wij graag in contact met u. De eerste stap is ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen u dan verzoeken een vragenformulier in te vullen en naar ons terug te mailen. Met dit vragenformulier krijgen we een beter beeld van u en uw gezin, en kunnen we een eerste inschatting maken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Daarna volgt eventueel een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking. Pas daarna valt de beslissing al dan niet ervoor te gaan.

Gastgezin worden is iets waar u goed over na moet denken, daarom hebben we het beslissingsproces in diverse stappen onderverdeeld.

 

Momenteel zoeken wij een gastgezin per 14 maart voor een pup van BamBam. (foto's zie Facebook)

Wij zijn aangesloten bij:

ALAEU Logo 2017

Als u allergisch bent:

Alleen een echte Australian labradoodle heeft de beste allergievrije vacht.

Maar hoe herkent u het verschil tussen een "gewone'' en een echte Australian labradoodle ?

Wij hebben de verschillen voor u op een rij gezet.