Voeding voor uw labradoodle pup

Pups krijgen bij ons rauw voer (ook wel KVV of Kompleet Vers Voer genoemd) te eten, rauw voer zorgt namelijk voor:

- Een sterke darmflora waardoor uw hond beter bestand is tegen darminfecties
(brokken worden zo steriel mogelijk gemaakt, waardoor de hond geen weerstand kan opbouwen in de darmen)

- Rauw voer verkleint de kans op allergieën.
(In brokken zitten geur-, kleur- en smaakstoffen, geeft u dat het eerste jaar dan kan uw hond allergieën gaan ontwikkelen die zich pas op latere leeftijd zullen openbaren)

- Rauw voer zorgt voor een gelijkmatige groei
(in brokken zit meestal teveel calcium en fosfor. Hierdoor groeit de pup te hard met groeipijnen tot gevolg)

- De pups worden sneller zindelijk
(ze poepen minder veel,het meeste wordt namelijk verteerd, en de urine is zuurder waardoor minder kans op blaasontsteking)

- De tanden blijven schoner
(in brokken zitten allerlei stoffen die tandplak veroorzaken)

Rauw voer is zeker geen verwennerij! Het is pure noodzaak als u een gezonde hond wilt hebben. Het is zeer belangrijk dat u rauw voer geeft gedurende het eerste jaar, de zgn. groeifase. Met rauw voer groeien pups gelijkmatiger en geleidelijker. Daarnaast worden honden op rauw voer ook nog eens ouder, en heeft u dus langer plezier van uw hond.  Wist u dat een hond genetisch gezien 20 jaar kan worden? Als u rauw voer niet ziet zitten, schakel dan pas over naar brokken als uw pup 1 jaar is, dus na de groeifase, of wissel het af. Met Farm Food is dit mogelijk.

Welke merken ?
Er zijn heel veel merken Kompleet Vers Voer (KVV genoemd), en eigenlijk zijn er weinig slechte merken bij. Belangrijk voor u om te onthouden is dat u het niet moet kopen in de supermarkt. Goed voer koopt u bij een dierenspeciaalzaak of via internet. Merken die wij aanbevelen zijn Energique, Farmfood, Carnibest en Prins Petfoods. U kunt ook andere hondenbezitters vragen of zij rauw voer geven en waar ze dat kopen. Misschien heeft uw plaatselijke slager ook rauw voer voor honden. Vraag in dat geval wel of het complete voeding is en niet alleen afvalvlees bij elkaar gedaan. Rauw hondenvoer bestaat namelijk minimaal uit vlees, spier, bot en organen, en dus niet alleen een stukje vlees.

Zo geeft u rauwvoer:
Rauw voer is diepgevroren en zo bewaart u het ook: in de vriezer. De bevroren worst laat u langzaam ontdooien in de koelkast. In de groentela ontdooit het langzamer. Normaal gesproken legt u 1 dag vantevoren het voer in de koelkast. Het nagenoeg ontdooide rauw voer haalt u een uur voordat u het geeft uit de koelkast. Het vlees moet op kamertemperatuur komen.

Hoeveelheid rauw voer:
Het beste volgt u de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheid. Maar omdat de ene hond niet de andere is, kan het zijn dat uw hond te dik of te mager wordt van de voorgeschreven hoeveelheid, Wordt uw hond te dik dan geeft u gewoon wat minder. Wordt uw hond te mager dan geeft u wat meer. Een hond is te dik als u zijn ribben niet meer kunt voelen. De hoeveelheid verdeelt u over 3 maaltijden per dag tot uw pup 5-6 maanden oud is, en vanaf 5-6 maanden verdeelt u de daghoeveelheid over 2 maaltijden.

Waarom zijn wij geen voorstander van brokken ?
De vele klachten van gedrag, tandsteen, blaasgruis, huidproblemen, skeletproblemen, veel ontlasting en vele vormen van tumoren zijn terug te herleiden op de commerciële voeding. Vaak komt dit pas na lange tijd eruit. Vergelijk het maar met elke dag naar de McDonalds gaan. Dat gaat heel lang goed tot er op een bepaald moment allerlei gezondheids-problemen ontstaan.

Wist u dat de meeste grote merken eigendom zijn van grote Multinationals:

Eukanuba     Is van Proctor & Gamble (Always, Head &shoulders, Dreft, Pringles)
Hill's Is van Colgate-Palmolive (tandpasta, shampoo)
Pedigree Is van Mars (Mars, M&M’s, Snickers, Twix, Balisto)
Purina Is van Nestle (Kitkat, Lion, Nuts, Rolo, Maggi)

Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze multinationals het afval wat ze overhouden bij de productie van humane voedingsmiddelen gebruiken als ingrediënten voor hun hondenvoeders. Zeker weten doen we dat niet, maar het wordt ook niet ontkend. De meeste producenten geven geen enkele informatie over hoe hun hondenvoeding geproduceerd wordt en waar de ingrediënten precies vandaan komen. De Keuringsdienst van Waarde heeft hier een mooie reportage over gemaakt (er zijn 3 delen dus kijk de andere ook vooral).

De multinationals voeren grote reclamecampagnes om de consument er maar zo goed mogelijk van te overtuigen dat hun hondenvoeder de gezondheid van uw hond waarborgt maar de praktijk bewijst dat dit niet het geval is. Steeds meer honden hebben voedselintolerantie´s of allergieën. Steeds meer honden krijgen maag-, lever- of andere vormen van kanker. Steeds meer honden krijgen epileptische aanvallen. Deze toename loopt gelijk met de toename van commerciële hondenbrokken als hoofdvoedsel voor de meeste honden. Vroeger aten honden met de pot mee of kregen ze vleesresten.

Opmerking: Bovenstaande tekst is onze mening. Er zijn vele meningen over hondenvoer, wij willen met deze informatie alleen bereiken dat u zelf kritisch bent en een eigen mening vormt over hetgeen het beste is voor uw hond.

Omdat elke hond nog steeds hetzelfde spijsverteringssysteem heeft als die van een wolf, is Kant-en-klaar Vers Vlees (KVV) het beste wat u uw hond kunt geven. Het is meestal verkrijgbaar in worstverpakkingen of in bakjes.

Brokken
Als u rauw voer teveel gedoe of te duur vindt en liever brokken wilt geven, koop dan alleen brokken die graan- en glutenvrij zijn, en zonder chemische toevoegingen (bv. conserveringsmiddelen). U zult zien dat verreweg de meeste brokken granen bevatten, hieronder vallen gerst, gierst, haver, rogge, zemelen, tarwe en boekweit. Rijst en mais vallen ook onder de granen doch zijn wel acceptabel in hondebrokken.

Welke brokken zijn wel goed
Wij hopen u ervan overtuigd te hebben dat, zeker gedurende het eerste jaar, rauw voer toch echt het beste is voor uw hond. Als u toch liever brokken wilt geven kies dan voor Farmfood HE (in combinatie met 1 of 2x per week vlees) of Prins ProCare. Als deze niet verkrijgbaar zijn dan zijn Natural Health, Green Heart, Dog Lovers Gold, Beste Futter, Profine, Acana, Power of Nature, of Orijen goede alternatieven.

Er zullen ongetwijfeld nog wel meer graan- en glutenvrije hondenbrokken zijn, voor elke portemonnee. Vraag in uw dierenspeciaalzaak welke brokken graan- en glutenvrij zijn, en geen geur-, kleur- of smaakstoffen noch conserveringsmiddelen bevatten. Sommige mensen zullen misschien gaan lachen als u dit zo vraagt of vragen of uw hond zwaar allergisch is, laat ze maar, zij weten niet beter.

Snacks:
Ook hier geldt: graan- en glutenvrij ! De beste snacks zijn de natuurlijke snacks (die niet in een fabriek geproduceerd zijn, maar gewoon gedroogd worden)  Bijvoorbeeld:  gedroogde kippennekjes, gedroogde pens, bullepeesjes etc. Wij geven onze labradoodles gewone brokjes als beloning tijdens het wandelen en de training. Als snack krijgen onze labradoodles gedroogde of gerookte produkten, bv. varkensoren, bullepeesjes en gedroogde runderpensjes.

Veelgestelde vragen

Als fokker krijgen wij veel vragen op ons afgevuurd (en terecht !). De meestgestelde vragen hebben wij hieronder verzameld.

Labradoodles klinken haast te goed om waar te zijn, is het een hond voor iedereen ?
In principe wel. De australian labradoodle is hoog intuitief, zeer sociaal, heel lief en makkelijk trainbaar, MAAR ze zijn vooral bovengemiddeld intelligent.  Het is daarom belangrijk vroeg met de gehoorzaamheidstraining te beginnen om hun volledige potentieel te ontwikkelen. Als u een labradoodle het eerste jaar niet opvoed, dan krijgt u een stoute, aandacht-vragende verwende labradoodle, die alles zal doen om aandacht van u te krijgen, ook als dat negatieve aandacht betekent (dingen vernielen etc.). Als u dus geen tijd vrij kunt maken om het eerste jaar te trainen met uw australian labradoodle, dan kunt u beter een hond nemen die minder intelligent is.

De australian labradoodle is zeer op mensen gericht met een hoge wil om u te pleasen.  Een australian labradoodle wil ook bevestiging van u dat ze gewenst is en een echt lid van de familie is. Een labradoodle vindt het niet leuk als ze een hele dag alleen gelaten worden terwijl de familie naar het werk of anderszins weg is. Als u een labradoodle de hele dag in de bench doet, ‘’omdat dat makkelijk is’’ dan krijgt u een hyperactieve, gefrustreerde en ongelukkige labradoodle die moeilijk te beheersen is.  Dat ligt dan niet aan de hond of het ras, maar aan het feit dat u te weinig onderneemt met de hond. Aan de andere kant, als u een hond zoekt die een echt onderdeel is van uw gezin, die echt van kinderen houdt, geen haren verliest, en waarmee u graag dingen onderneemt, dan is er geen ander ras wat geschikter is als een labradoodle.

Ik begrijp dat er 2 typen vacht zijn, welke is het meest allergievriendelijk en makkelijkst bij te houden ?
Een labradoodle kan een curly (ook wel  wool genoemd) of een fleece vacht hebben. Een labradoodle met een curly neigt qua uiterlijk meer naar de poedel, een labradoodle met fleece vacht is niet vergelijkbaar met enig hondenras. De meeste garantie op allergievriendelijkheid heeft een curly vacht.  Een fleece vacht is overigens ook allergievriendelijk, voor 95% en een curly vacht voor 99%.  Dus zo’n groot verschil is er niet. Makkelijk bij te houden zijn beide vachten niet, beiden vergen veel onderhoud.

Ik heb gehoord dat de vacht veel onderhoud vergt, klopt dit ?
Ja dat klopt. Een labradoodle moet 1x per week goed geborsteld worden; hier bent u zeker 1,5 uur zoet mee, elke week weer, 12-15 jaar lang. Daarnaast moet de doodle ook elke 10 weken een keer naar een trimsalon om geknipt te worden. U moet dat goed beseffen voordat u tot aanschaf overgaat. Veel mensen hebben al te weinig vrije tijd, dus de intensieve vachtverzorging is een belangrijk punt om rekening mee te houden bij de beslissing om een australian labradoodle aan te schaffen. Tegelijk is dat wel een stukje quality-time met uw hond. De meeste doodles laten zich heerlijk verwennen en vinden het eigenlijk wel gezellig. Er is niets mooier dan een australian labradoodle met een goed verzorgde vacht !

Worden de pups gecastreerd  of gesteriliseerd ?
Nee, wij doen dat niet. Wel wordt u middels de koopovereenkomst verplicht om dit te doen voordat de hond 18 maanden oud is. Op overtreding van deze voorwaarde staat een flinke boete. U mag zelf het moment van steriliseren/castreren kiezen, en u mag ook zelf bepalen of u steriliseert of castreert.

Wat is het verschil tussen steriliseren en castreren ?

Bij castreren worden de voortplantingsorganen verwijderd, zowel bij een teef als een reu spreken we over castreren als alles verwijderd wordt. Bij sterilisatie worden alleen de ei- of zaadleiders onderbroken. Het verschil is enorm. De voortplantingsorganen zijn een zeer belangrijk onderdeel van de hormoonhuishouding. Verwijdering van die organen zorgt ervoor dat de hond niet de puberteit kan doorlopen en dat ze langer doorgroeien. Daarnaast beginnen steeds meer studies erop te wijzen dat castratie ook schadelijke gevolgen kan hebben.

Bij sterilisatie worden alleen de ei- of zaadleiders onderbroken. Hiermee is het voor de eitjes/zaadjes niet mogelijk om vrij te komen, en dus zijn nakomelingen niet mogelijk. Het gehele hormonale proces blijft hiermee intact. Teefjes worden dus ook gewoon loops, net als een volledig intacte hond. Bij de reutjes hoeft u niet bang te zijn voor dominantieproblemen, deze komen doorgaans niet voor.

Ons advies is een teefje na de eerste loopsheid te castreren, een reutje adviseren wij te steriliseren middels vasectomie. Laat u niet in de war brengen door een dierenarts die u tot castratie vóór de eerste loopsheid probeert te overtuigen. De kans op baarmoederkanker en andere problemen zijn zeer, zeer klein. Zo klein zelfs, dat het niet opweegt tegen de algehele gezondheidsschade die castratie voor de eerste loopsheid teweeg kan brengen.(met de nadruk op kan, het hoeft uiteraard niet zo te zijn)

Waarom moet ik de hond uiteindelijk steriliseren/castreren ?
De australian labradoodle is zeer populair omdat het een hond is met hele bijzondere eigenschappen. Het gevaar op kapotfokken is daarom aanwezig en omdat het nog geen erkend hondenras is het van belang om alle honden die gebruikt worden voor de fok in een database vast te leggen. Op deze manier kan ook de kwaliteit beter bewaakt worden. Omdat alle gegevens in een database vastliggen (van elke hond wordt een DNA-profiel vastgelegd) kunnen ook de beste combinaties gemaakt worden om zo honden te fokken met een zeer laag inteeltpercentage (<6%, maar meestal veel lager). Het is niet de bedoeling dat iedereen zo maar een australian labradoodle kan fokken, en de enige manier om dat te voorkomen is de honden waar niet mee gefokt wordt onvruchtbaar te maken.

Maakt het uit of de labradoodle een mannetje of een vrouwtje is, zeker als het gezin kinderen heeft ?

Er zijn veel hondenrassen waar een reu veel dominanter is dan een teef. Bij de australian labradoodle niet. Het typische clowneske, hoog intelligente karakter is bij beide geslachten gelijk. 98% van eventuele dominantieproblemen worden veroorzaakt door een verkeerde opvoeding, en zijn dus niet genetisch van aard.

 

Hoeveel beweging heeft een labradoodle nodig ?
Labradoodles hebben, net als de meeste medium of grote hondenrassen, regelmatig beweging nodig. Wij lopen doorgaans elke ochtend minstens een uur; de rest van de dag hebben we er dan geen kind meer aan. Wij hebben gemiddeld 3-4 labradoodles in huis en bij ons is het vaak nog rustiger dan in veel andere huishoudens met 1 hond. Bij de labradoodle is geestelijke uitdaging minstens zo belangrijk als fysieke beweging. Ze zijn dol op ''denk'' spelletjes. Als uw labradoodle hyperactief of vervelend gedrag vertoont, dan zult u meer aandacht aan de labradoodle moeten besteden, geestelijk danwel fysiek. Heeft u geen tijd voor lange wandelingen dan kan een loopband een oplossing zijn. Ook een denkspel van 10 minuten is zeer inspannend. (en leuk !)



Is een labradoodle goed met kinderen ?

JA, ze zijn fantastisch met kinderen !  U moet kinderen echter nooit de veantwoording geven om een labradoodle af te richten. Een hond, en dus ook een labradoodle, neemt kinderen tot een jaar of 12 niet serieus. U kunt uw kinderen wel wat basisregels uitleggen die ze kunnen toepassen, maar opvoeden zullen niet snel kunnen. Heeft u kinderen onder 6 jaar, dan adviseren wij u nog even te wachten met een hond. Afgezien dat jonge kinderen nog veel energie vragen, kan het soms te ruw gaan wardoor een kind misschien bang kan worden voor de hond. Honden kunnen niet continue spelen net als kinderen. Vooral pups hebben veel slaap nodig. Beschouw een pup als een pasgeboren baby. Als ie slaapt, dan groeit ie. Als ie speelt dan leert ie. Een volwassen labradoodle zal altijd in de omgeving van uw kinderen te vinden zijn. Een labradoodle vindt de hoge stemmetjes leuk, en vindt het leuk om bij ze te zijn, om te kijken wat ze allemaal doen, en misschien om mee te doen.

In dit filmpje ziet u het gedrag van een labradoodle in optima forma:

 


Welke gezondheidsproblemen kan een  Labradoodle krijgen ?

Een Labradoodle is een levend wezen dus kan altijd ziek worden. Maar vergeleken met de meeste rashonden zijn er relatief weinig afwijkingen, het is een ras in opkomst en daarom worden alleen de meest geschikte labradoodles gebruikt om te fokken.  Een labradoodle heeft wel nogal grote oren, met nogal wat haar erin, en daarom heeft de labradoodle aanleg voor oorinfecties. Door wekelijks de oren schoon te maken, en haren eruit te plukken, kunt u deze infecties eenvoudig voorkomen.  Verder zijn er wat labradoodles met allergiën, door vanaf pup-zijn rauwvoer te geven verkleint u de kans hierop aanzienlijk. Een labradoodle is verder heel sterk en past zich makkelijk aan klimatologische omstandigheden aan. Gemiddeld wordt een labradoodle 13 jaar oud.

Houdt een labradoodle van water ?
Ze zijn er verzot op ! Sommigen springen bij het zien van water er al in, maar de meesten kunnen zich wel beheersen en zwemmen alleen als u dat wilt.

Ik heb gehoord dat een labradoodle niet zo vaak in bad hoeft, klopt dat ?
Ja, dat klopt.  Zelfs een witte labradoodle die vol zit met modder hoeft niet in bad. Gewoon even met de tuinslang afspoelen (niet spuiten !), en buiten op laten drogen of met een waterblazer drogen. Het zand wat nog in de vacht zit valt er vanzelf uit als de labradoodle opgedroogd is. Als u de labradoodle in bad doet met shampoo dan doet u afbreuk aan de vacht en zult u hem steeds vaker in bad moeten doen. Niet doen dus.

Fokschema Australian Labradoodle

De Australian labradoodle is een populaire hond. Niet zonder reden, het is een echte familiehond: sociaal, intelligent, sportief en heel goed te trainen. Tel daarbij op dat hij niet verhaart en gehouden kan worden door mensen met een hondenallergie en je hebt een unieke hond. Voordat u tot aanschaf overgaat is het belangrijk te weten dat er verschillende soorten labradoodles zijn.

De Australian labradoodle is een prijzige hond en helaas trekt dat fokkers aan die zelf labradors en poedels kruisen en die ook labradoodles noemen. De Australian Labradoodle is namelijk nog geen erkend ras en de naam is derhalve nog door iedereen vrij te gebruiken. Helaas ontstaan hierdoor andersoortige labradoodles. Vergelijk het maar met herders. Er zijn Duitse herders, Hollandse herders, Mechelse herders etc. Allemaal herders, maar toch zeer verschillende honden. Zo is het ook met labradoodles, laten we ze voor het gemak Australian labradoodles en ''gewone'' labradoodles noemen.

Hoe herken je een ''gewone'' labradoodle ?

- Worden veelal via Marktplaats en andere advertentiesites aangeboden. 
- Vaak is hiervoor geen wachtlijst
- Vader en/of moeder is een labrador en/of een poedel
  (of opa/oma of overgrootvader/overgrootmoeder)
- Geen Australian Labradoodles in de stamboom (vraag die altijd op !)
- De prijs is vaak de helft of meer lager


Wij zeggen overigens niet dat deze ''gewone'' kruisingen niet goed zijn en dat er iets mis mee is, integendeel, het kunnen net zo goed hele lieve, sociale honden zijn en de kans is ook aanwezig dat ze niet verharen. De nadruk ligt hier op kans en op kunnen. Want daarin zit het verschil. De kans is aanwezig dat ze toch verharen, en de kans is aanwezig dat het karakter uiteindelijk toch net anders blijkt te zijn. Het is geen pretje om een hond na een jaar te moeten herplaatsen omdat u toch een allergische reactie krijgt, of dat de hond net wat dominanter blijkt te zijn dan de gemiddelde Australian labradoodle. U heeft recht op deze informatie zodat u een goede afweging kunt maken. Als allergie niet speelt, en kunt u goed met honden overweg zodat u de hond in toom kunt houden, dan volstaat een ''gewone'' labradoodle prima. Bent u allergisch dan is de hieronder beschreven informatie voor u van belang.

Verschillen ''gewone'' en de Australian labradoodle

Wij geven u hier het officiële fokschema van de Australian labradoodle en geven u aan waar de ''gewone'' labradoodle stopt en de Australian labradoodle verder gaat in ontwikkeling. De eerste keer dat u dit leest zal het wellicht duizelen vanwege de verschillende coderingen, de 2e keer zal het al snel duidelijk worden dat de verschillen tussen de labradoodles groot zijn. Het is een technisch verhaal maar geheel conform de richtlijnen van de Australian Labradoodle Association.


Definities:

AL Australian Labradoodle
ALF Australian Labradoodle Foundation Dog  -> soort voorloper
ALF0        Australian Labradoodle basis fokhonden
LO Kruising Labrador x Poedel   (ook wel aangeduid als F1/F1B/F2 labradoodle)
S Kruising Cocker Spaniel x Poedel (ook wel Spoodle genoemd)


Basishonden:

L           Labrador
P Poedel
C Cocker Spaniel

Nu we de codes kennen kunnen we gaan kruisen. Vanzelfsprekend zijn hier regels voor opgesteld. Wij zullen deze hier bespreken en toelichten:
 
LO1 kruising labrador x poedel  (ook wel F1 labradoodle)
LO1 x LO1 geeft een LO2  (wordt ook wel F2 genoemd door ''gewone'' fokkers)
LO2 x LO2 geeft een LO3
LO1 x Poedel      geeft een LO2 (deze kruising wordt ook wel F1B genoemd door ''gewone'' fokkers)

etc.


ALF1      =             Eerste generatie labradoodle
ALF1 x ALF1        geeft een ALF2
ALF2 x ALF2        geeft een ALF3
ALF3 x ALF3        geeft een pure AL   -> Australian Labradoodle (pure bred zoals dat heet)

ALF1 tot en met ALF3 worden ook wel Multigen Labradoodles genoemd. Vanaf ALF4 (4e generatie) is de naam Australian  labradoodle (pure Australian Labradoodle)

Een LO promoveert naar ALF1 alleen als deze gekruisd wordt met een AL of ALF (maakt niet uit welke generatie) of met een Cocker Spaniel of met een Spoodle. Dus:

LO1 x ALF3         = ALF1
LO3 x ALF2         = ALF1
LO2p x C             = ALF1
LO2 x S                = ALF1
etc.

Als zo’n kruising een haar verliezende vacht heeft dan wordt het een ALF0. Een pup van een ALF0 kan alleen een ALF1 worden als de andere ouder een geen-haar-verliezende ALF1 is, of een Poedel of een AL.  De ‘’gewone’’ labradoodle komt veelal niet verder dan de LO-status, ook omdat deze fokkers vaak niet de beschikking hebben over een ALF of AL.

Als je een LO1 met een LO1 kruist (resultaat LO2 ookwel F2 genoemd) dan heeft 40% van de pups vaak de genetische kenmerken van een poedel (zijn dus gewoon poedels), 40% heeft de genetische kenmerken van een labrador (zijn dus gewoon labradors), de resterende 20% hebben de eigenschappen die de basis kunnen geven voor een labradoodle. Alleen deze 20% zijn eventueel geschikt om mee verder te fokken teneinde tot een AL te komen. Of hier echt rekening mee gehouden wordt wagen wij te betwijfelen.

Nogmaals, wij willen deze ‘’gewone’’ labradoodles niet afkraken, integendeel. Wij beogen alleen de verschillen uit te leggen want voor veel mensen worden alle labradoodles op 1 hoop gegooid en dat is zeer ten onrechte.Ook ALF honden zijn nog geen volwaardige Australian labradoodles, daar moeten immers nog 3 opeenvolgende generatie ALF-kruisingen aan vooraf gaan.

Samengevat:

  • De ''gewone'' labradoodle is een kruising tussen een labrador en een poedel.
  • Een eerste Multigen labradoodle is een kruising tussen een ''gewone'' labradoodle en een Multigen of een Australische labradoodle. 
  • Andere multigen labradoodles zijn 1e, 2e of 3e generaties labradoodles, deze hebben ook een hoge mate van allergievriendelijkheid.
  • De 4e opeenvolgende generatie van een Multigen labradoodle wordt pas een Australian Labradoodle genoemd
  • Zodra weer een poedel ingekruisd wordt begint men weer als eerste generatie multigen, en gaat men niet verder als Australian  labradoodle.

 

Wanneer is bovenstaande informatie van belang ?

Tot de AL-status loopt u het risico van een haar-verliezende vacht, ander karakter of andere genetische afwijkingen. Als u allergisch bent voor honden dan loopt u een risico als u een LO of een eerste ALF-kruising aanschaft. Ook als u de hond aanschaft vanwege zijn sociale, hooggevoelige karakter kan het zijn dat deze niet overeenkomt met uw verwachtingen. Dat kan van belang zijn als u bv. een kind met een autistische stoornis of andere afwijking heeft. Zoekt u gewoon een leuke hond, dan kunt u volstaan met deze tips hoe u een goede hondenfokker herkent. Wij willen hier nog aan toevoegen dat u altijd de stamboom van de ouders moet opvragen, dan kunt u zien wat voor honden in de bloedlijnen zitten en uw conclusies trekken.


Australian Labradoodle pups van Happy Doodles zijn ALF3 of hoger. De kans op allergische reacties is minder dan 5%, ook als u zeer ernstig allergisch bent.

 

Disclaimer

In deze disclaimer wordt verstaan onder:
- de eigenaar: de eigenaar van de website;
- gebruik(en): alle denkbare handelingen;
- u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
- de content: alle in de website aanwezige inhoud;

Het onderstaande is van toepassing op de website www.labradoodlepups.nl die u thans bekijkt. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde.

De content van deze website is informatief bedoeld en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De content maakt geen onderdeel uit van welke overeenkomst dan ook. Mocht u op enig moment besluiten een pup bij ons aan te schaffen dan is alle op deze website gegeven informatie geen onderdeel van de koopovereenkomst en hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of externe websites waarnaar wordt verwezen.

Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content, afbeeldingen en/of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen is slechts toegestaan na onze schiftelijke toestemming. U kunt per email een verzoek tot publicatie aanvragen.

Nadere informatie
Indien u nog vragen of twijfels heeft kunt u contact met ons opnemen.

Contactformulier

Happy Doodles

Familie Jansen
Sint Oedenrode (nabij Eindhoven)
 

Als u vragen heeft over evt. beschikbare pups:
Deze informatie kunt u vinden op onze planningspagina.

Omdat wij in huiselijke kring fokken is bezoek alleen mogelijk als er pups in aantocht zijn. 

Voor overige vragen kunt u ons per email bereiken op:

mail apestaart happydoodles punt nl

(dit is zo vreemd gespeld in verband met spamrobots die emailadressen verzamelen om te kunnen spammen)

 

morris-18052013